Карантин. Що чекає українців після 22 травня

З 22 травня Україна перейде на адаптативну фазу карантину – повідомляє «Твоя Україна» – посилаючись на видання «Obozrevatel».

З такою заявою виступив у Верховній Раді прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Що зміниться:

  • Карантин після 22 травня значною мірою стане адаптивним (локальним).
  • Рішення про обмеження в регіонах ухвалюватиме місцева влада.
  • Тотальні обмеження будуть скасовані і запроваджені лише в місцях з інтенсивними спалахами хвороби.
  • Локальні обмежувальні заходи можуть затягнутися до кінця 2020 року.

“Сьогодні ми працюємо над розробкою подальших кроків виходу з карантину та переходу до адаптивної моделі. 22 травня – дата, до якої триває карантин. Він буде продовжений, але з поступовим переходом власне до адаптивної моделі. Коли ми будемо й далі пом’якшувати, залежно від розвитку ситуації, карантинні заходи проти епідемії. Але водночас передаватимемо все більше повноважень на місця, органам місцевого самоврядування”, – заявив очільник уряду.

З його слів, це дасть змогу локалізувати хворобу в тому місці, де вона виникає. Оскільки теперішня ситуація із зараженням COVID – 19 в окремих регіонах України, відрізняється.

“Відповідно, робити закриття по всій країні в червні або липні може бути вже недоцільно. В цей час ми повністю перейдемо до моделі адаптивного карантину. Вона передбачатиме локалізацію захворювання в точках спалаху або виникнення хвороби”, – підсумував Шмигаль.

Раніше очільник уряду повідомляв, що Нацкомісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Україні, ретельно вивчатиме ситуацію з COVID-19 в Рівненській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській областях та у  Києві.

За словами Шмигаля, подібний формат обмежувальних заходів може продовжитися  до кінця 2020 року. Прем`єр – міністр також додав, що відповідальність за спалахи інфекції в окремих регіонах України, після ухвалення рішення про адаптивний карантин повністю нестиме місцева влада.

Youtube каналу “Рада”