Кам’янка-Бузька районна лікарня увійшла до списку медзакладів, де можуть приймати хворих на коронавірус

На Львівщині визначено дев’ять лікарень, які за потреби готові приймати хворих на коронавірус. Першою у переліку є Львівська обласна інфекційна лікарня, яка готова прийняти 400 хворих. У випадку, коли вона буде переповнена – пацієнтів розміщуватимуть в інші лікарні. Мова йде про 8-у міську клінічну лікарню, Винниківський шпиталь, Стебницьку, Стрийську міські, Сокальську, Кам’янка-Бузьку, Яворівську районні і Самбірську або Рудківську лікарні.

Про це під час брифінгу повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько, інформує Твоя Львівщина.

«На Львівщині є 9 госпітальних баз, які будуть потенційно приймати хворих. Це насамперед інфекційна лікарня, яка готова прийняти до 400 пацієнтів, 10 з яких на штучну вентиляцію легень. Тоді 8-ма лікарня, госпіталь у Винниках, і по районах – Стебницька міська лікарня біля Дрогобича, Стрийська міська лікарня, Сокальська, Кам’янко–Бузька, Яворівська районні лікарні, і скоріш за все Самбірська або розглядається варіант Рудківської лікарні. Туди поступатимуть виключно у разі великої кількості хворих, при переповненості стаціонару в інфекційній лікарні», – зазначив Андрій Васько.

Кам’янка-Бузька центральна районна лікарня

За його словами, на Львівщині є резерв на 80 апаратів для штучної вентиляції легень, але є потреба у закупівлі ще 50-ти таких апаратів.

Крім цього, Андрій Васько додав, що кожного дня в області є по два-три повідомлення про підозру на вірус, усі ці випадки діагностуються. Проте жоден випадок не підтверджений.

Просимо зберігати спокій та дотримуватись правил гігієни!

Нагадаємо, у закладах освіти Кам’янка-Бузької ОТГ оголошено карантин до 3 квітня.