З 1 січня 2022 року тариф на доставку газу зросте: опубліковано нові ціни

Тариф на доставку газу в Україні зросте вже із 1 січня 2022 року. В середньому подорожчання складе на 3,9%. Це менше, ніж хотіли облгази та ніж передбачали попередні проєкти тарифів. Є й такі компанії, які знизили ціни.

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила тарифи для облгазів на 2022 рік.

Для кожного окремого облгазу розмір тарифу визначається окремо: він залежить від регіону, кількості споживачів і розміру витрат для сталого функціонування газорозподільних систем. Так само варіюється і відсоток, на який зросла плата за доставку газу того чи іншого оператора ГРМ.

За даними НКРЕКП, найбільші тарифи отримали ТОВ “Газпостачсервіс” (Вінницька обл.) – 2,95 грн за кубометр – ТОВ “Спектргаз” – 2,82 грн за кубометр.

Утім, тарифи для цих двох компаній не змінилися порівняно з 2021 роком.

Плата за доставку на рівні 2,39 грн за кубометр встановлена для “Гадячгазу”, “Закарпатгазу”, “Лубнигазу”, “Миколаївгазу”, “Тисменицягазу”, “Харківгазу”, “Чернівцігазу”.

Найменше ж за доставку газу пропонують платити споживачам “Київгазу” – лише 38 копійок за кубометр, “Харківміськгазу” – 52 копійки за кубометр та “Кременчукгазу” – 55 копійок за кубометр.

Одну компанію – ДП “Монтажник” – взагалі позбавили ліцензії на діяльність з розподілу газу.

Які будуть тарифи на доставку газу з 1 січня дивіться на інфографіці.

Джерело: pmg.ua