З 1 липня в Україні будуть впроваджені жорсткі покарання за водіння авто в нетверезому стані

З 1 липня в Україні будуть впроваджені більш жорсткі покарання за водіння авто в нетверезому стані.

Це каратиметься кримінальною відповідальністю та штрафами.

Як повідомляє Auto24, для водіїв діятиме кримінальна відповідальність, а також суттєво збільшиться сума штрафів, інформує Твоя Україна.

Штраф за водіння напідпитку збільшується від 10,2 тисячі гривень до 17-34 тисяч грн. А в разі повторного порушення новий штраф складе 51 тисячу грн.

Крім штрафних санкцій, нововведення передбачають позбавлення прав на термін до 3 років.

Штраф та позбавлення прав передбачається за сам факт перебування за кермом у нетверезому стані. Якщо такий горе-водій спричинить ще й ДТП з тілесними ушкодженнями, то почне діяти інша норма закону, яка передбачає ще й позбавлення волі.

За які конкретні дії вводиться кримінальна відповідальність:

– керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

– передавання керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів;

– відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп’яніння або щодо вживання таких лікарських препаратів;

– вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їхній основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або призначені медичним працівником).