Зубрицький розповів, що райрада виділила 2,5 млн грн на боротьбу з коронавірусом

З ініціативи голови Миколаївської районної ради Тараса Зубрицького відбулася позачергова сесія райради у зв’язку з епідеміологічною ситуацією в Україні.

На сесії було виділено 2,5 млнг грн з районного бюджету на засоби з протидії коронавірусній інфекції на Миколаївщині.

За виділені кошти КНП «Миколаївська ЦРЛ» у найближчий час закупить необхідні медикаменти (капаючі розчини, антибіотики, десенсибілізуючі, міорелаксанти, жаропонижаючі та інші), медичні матеріали (шприци, системи, катетери, зонди, інкубаційні трубки, марля, вата, рукавиці, мішки Амбу, відсмоктувачі), захисний одяг для медичного персоналу (респіратори, протиепідемічні набори) та антисептичні засоби.

Також виділені кошти для придбання нового медичного обладнання – апаратів штучної вентиляції легень високого класу для організації своєчасного надання медичної допомоги у разі складної епідеміологічної ситуації, яка пов’язана з розповсюдженням коронавірусу.

Апарат штучної вентиляції легень

Станом на сьогоднішній день на території Миколаївського району не зафіксовано жодного випадку COVID-19. Керівництвом району здійснюються усі необхідні заходи оперативного реагування у разі поширення вірусу COVID-19 у відповідності з рекомендаціями ВООЗ.

Тарас Зубрицький закликав реагувати на інформаційні маніпуляції та у всіх життєвих обставинах бути вірними принципам любові та поваги до ближніх, ставитись із порозумінням до заходів захисту громадян нашої держави від розповсюдження інфекційних захворювань, зокрема, коронавірусу, та в усіх обставинах зберігати спокій, витримку і людяність.

Разом із цим, усіх літніх людей просять не наражати себе на небезпеку, за можливості залишатися вдома, мінімізувати потребу відвідувати місця масового скупчення людей під час карантину (громадський транспорт, аптеки, магазини).

Нагадуємо основні прості поради:
– не виходьте лишній раз на вулицю 
– уникайте скупчення людей
– підтримуйте дистанцію (не менше 1,5 метра) один від одного
– відмовтесь від рукостискань та поцілунків
– часто мийте руки під проточною водою з милом впродовж 30 секунд 
– обробляйте руки спиртовмісним антисептиком 
– не доторкайтеся руками обличчя (очей, рота, носа)
– протирайте антисептиками поверхні (ручки, столи , поручні, мобільні телефони, клавіатуру, тощо) 
– часто провітрюйте та проводьте вологе прибирання приміщень
– дотримуйтеся етикету кашлю (кашляйте, чхайте в зігнутий лікоть, або хустинку, яку викидайте в смітник)
– при появі ознак хвороби терміново дзвоніть своєму лікарю, або 103

Ці заходи заради однієї мети – допомогти зберегти здоров’я і життя жителів Миколаївщини.