Зеленський розкритикував “забезпеченість” лікарень, які на 70% не відповідають дійсності

Президент Володимир Зеленський дорікнув прем’єру Денису Шмигалю, що лікарні не забезпечені засобами індивідуального захисту і заявив, що триматиме подібні закупівлі Міністерства охорони здоров’я на особистому контролі.

Про це повідомляє офіс президента за результатами селекторної наради 25 травня, інформує Твоя Україна.

“Ми отримуємо сигнали, що не все є в лікарнях. Попри цифру уряду, що начебто медзаклади забезпечені на 70%, деяких засобів там немає. Якщо антисептиком медики забезпечені на 600%, то одноразових халатів є лише 16%, а одноразових захисних окулярів і щитків – взагалі 4%, костюмів біозахисту – 51%.

  “Отже, лікарні не забезпечені. Щоб говорити про 70% забезпеченості, нам треба мати всіх товарів по 70%”, – заявив Зеленський.

Шмигаль на це відповів, що уряд поставив собі завдання забезпечити 3-місячний запас засобів захисту для медиків. У пріоритеті будуть ті постачальники, які зможуть поставити медзасоби найближчим часом.

Служба безпеки України у свою чергу повідомила, що розпочала кримінальні провадження проти шести компаній, які здійснювали несумлінні закупівлі. Мова йде про постачання товарів після отримання грошей, погану якість тощо.

Нагадаємо, раніше журналісти зі США зняли сюжет про роботу українських лікарень в обласній лікарні Чернівців. Так, українським медикам доводиться лікувати людей за допомогою застарілого обладнання, в умовах браку медикаментів і за невелику зарплату.

Зеленський розкритикував  забезпеченість лікарень