За перетин кордону в ПП “Краковець” з людей беруть гроші

Українці, які повертаються з ЄС, чере пункт пропуску ” Краковець”, що на кордоні з Польщею, вкотре нарікають, що потрапили до шахраїв. “Підприємці” налагодили для піших громадян перетин кордону на автобусах. І беруть за це солідну платню. Про це у Фейсбук написав очевидець, Богдан Шарко.

За словами чоловіка, через кордон було організовано платне перевезення громадян на автобусах. Люди неофіційно сплачують по 50 злотих, аби перетнути кордон.

24 квітня їхав з Польщі в Україну. До кордону приїхав машиною, і як учі інші, хотів перейти пішки. Коли пепед польською стороною зібралась черга з 25 осіб, приїхав автобус на українській реєстрації. Людям сказали що перевезуть на іншу сторону за 50 злотих. В автобусі їхали близько 80 осіб. Тобто за один рейс виходить 4000 злотих (близько 25 000 гривень).

Чоловік токож зауважив, що ніяких чеків або квитків не видають.

Один з водіїв у розмові з фотографом запевнив, що вказівку перевозити людей їм дали українські прикордонники. Водночас прикордонники запевняють що відношення до цього не мають.

Коли перетнули українську сторону, нас висадили метрів за 100 від кордону на запрвці “ОККО”. Автобус відразу поїзхва назад. На заправці зразу були полейські та лікарі. Усім зробили швидкі тести на виявлення COVID-19. Також, на заправці були перевізники, близько 80-100 осіб, які пропонували свої послуги. Один з них мені розповів, що є люди які “кришують” хто і коли може завести клієнта.