За день гелікоптером до Львова доправили чотирьох пацієнтів

У понеділок, 24 січня, до Львова гелікоптером доправили чотирьох пацієнтів у критичному стані.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф.


Спершу гелікоптер транспортував 64-річну жінку з Червонограда з гострим інфарктом міокарда.
“Жителька Червонограда звернулася за номером 103 із вираженим больовим синдромом в грудній клітці. Бригада медиків Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф, що приїхала на виклик, зняла кардіограму, й лікар телеметричного центру виставив діагноз “гострий інфаркт міокарда з елевацією ST”, – йдеться у повідомленні медзакладу.


Одразу після цього гелікоптер вилетів у с. Корчин, що на Сколівщині, за 49-річним пацієнтом. У нього повторно стався інсульт. Повітрям чоловіка доставили в лікарню на Миколайчука.


Після дозаправки гвинтокрила команда медиків та пілотів отримала нову ініціацію – цього разу у Дрогобич за пацієнтом зі спонтанним пневмотораксом. Його госпіталізували у Львівський фтизіо-пульмонологічний центр.
“Вперше гелікоптер приземлився на приватній території. Місце для посадки надало підприємство “ВМВ-Транс”.Щиро вдячні вам за швидку комунікацію й за те, що пішли нам назустріч.”, – йдеться у повідомленні медичного закладу.


Вчетверте за день ми полетіли у Мостиська. В місцеву поліклініку звернувся 55-річний чоловік. Медики виявили в нього гострий інфаркт міокарда. Дотримуючись меж терапевтичного вікна, фахівці екстренки доправили його до багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування у Львові.