Захищаючи Україну загинув 23-річний військовий із Львівської області (фото)

Ленонід Околіта був родом з села Пониква Бродівської громади. Він ніс службу в лавах 14-ї окремої механізованої бригади князя Романа Великого. Молодий воїн загинув у боях з російськими окупантами.

Про це повідомила пресслужба Бродівської міської ради.

У 23 роки ОКОЛІТА Леонід Богданович 5 років воював з російським окупантом на сході України, отримав нагрудний знак “Ветеран війни” і назавжди залишився “непохитним Героєм”.

Вихований в патріотичному дусі, в побожній українській сім’ї, військовослужбовець 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого після строкової служби підписав контракт зі ЗСУ. Хоча контракт закінчився, повномасштабне вторгнення рф в Україну покликало Леоніда Околіту знову стати на захист батьківщини.

В загиблого захисника залишилися батьки, дві сестри та бабуся. А побратими на передовій стали другою сім’єю бійця Леоніда. “Він був справжнім, непохитним, міцним бійцем, переконаним у правильності свого вибору боронити Україну. Ніколи не розповідав про фронтові складнощі. Мамі говорив лише одне – все добре”, – згадують рідні Леоніда Богдановича.

Сьогодні в рідній Поникві свого Героя зустрічали всім селом, встеляючи шлях захисника живими квітами. Молодь прийшла у вишиванках та з національними стягами. А побратими бійця запевнили – не пробачать оркам юне забране життя.

Світла пам’ять Герою України!