Загинули працівниця дитсадка та 20-річна спортсменка: російські військові обстріляли касетними боєприпасами один з районів Кривого Рогу

Вранці 9 липня російські військові обстріляли забороненими касетними боєприпасами один з районів Кривого Рогу, внаслідок чого загинули працівниця дитсадка і 20-річна спортсменка.

В Офісі генерального прокурора розпочали розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, внаслідок ворожого обстрілу працівниця дитсадка загинула на місці, а 20-річна спортсменка та її батько, які тренувалися на спортмайданчику, отримали численні осколкові поранення та були госпітазовані до лікарні. Від поранень, несумісних з життям, дівчина померла в реанімаційному відділенні лікарні. 

Нашій студентці Даші Курдель було 20 років, вона була дуже життєрадісною, цілеспрямованою та товариською дівчинкою, спортсменкою, багатократною переможницею міжнародних змагань зі спортивних танців, активною студенткою та завжди мала багато планів та нових ідей.

Сьогодні, 09 липня 2022 року, під час ворожого обстрілу в Інгулецькому районі міста Кривого Рогу Даша отримала важкі поранення. На превеликий жаль, лікарі не змогли врятувати її життя“- повідомляє Криворізький факультет НУ “Одеська юридична академія”.

Колектив Криворізького юридичного фахового коледжу та Криворізького факультету НУ «ОЮА» висловлює щирі співчуття рідним та близьким дівчинки.

“Пошкоджено багатоповерхові будинки, приміщення школи, дитячого садка та автомобілі місцевих жителів. Будь-які військові об’єкти на вказаній території відсутні”, – наголосили у відомстві.

Прокурори продовжують вживати всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.