Жінці з Кам’янка-Бузького району урочисто вручили звання “Мати-Героїня” (ФОТО)

24 липня 2020 року в приміщенні Кам’янка-Бузької РДА, відповідно до Указу Президента України від 07.12.2019 №893/2019, урочисто вручено почесну нагороду «Мати героїні» жительці м.Кам’янка-Бузька Грінці Ганні Степанівні, яка народила та виховала до восьмирічного віку п’ятьох дітей.

Про це інформує Твоя Кам’янка-Бужчина, посилаючись на Кам’янка-Бузьку РДА.

У стінах Кам’янка-Бузької РДА зібралася сім’я Ганни, її донечки: Христина, Андріана, Мар’яна, Галина та Олена.

Виконати приємну місію вручити орден, квіти та нагороди, а також привітати жінку з почесним званням зібралися очільники місцевої влади: голова Кам’янка-Бузької РДА Христина Замула, секретар Кам’янка-Бузької міської ради Володимир Бусель, перший заступник голови Кам’янка-Бузької РДА Андрій Корбецький, в.о. завідувача сектору культури, молоді та спорту Кам’янка-Бузької РДА Любов Шевчук.

Для усіх присутніх пролунало музичне привітання у виконанні Христини Бармінової та Артема Фришкевича.


Зазначимо, звання “Матері-героїні” присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Аби його отримати, матерям варто зібрати пакет документів та звернутись до органів місцевого самоврядування з відповідною заявою.

Жінки, яким присвоїли це звання, можуть вийти на пенсію у 50 років. Також управлінням соціального захисту населення повинні подати заявку на виділення бюджетних коштів для виплати одноразової грошової винагороди в 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму (у 2020 році це близько 21 тис гривень).