Жінка з Кам’янка-Бузького району отримала звання “Мати-Героїня”

Цього року згідно Указу президента України Володимира Зеленського 58 мешканок Львівщини удостоїлись звання «Матері-героїні», серед них і мешканка Кам’янка-Бузького району.

Про це інформує Твоя Кам’янка-Бужчина, посилаючись на інформацію прес-служби офісу президента України та Кам’янка-Бузької РДА.

У Кам’янка-Бузькому районі таке звання отримала жінка з смт Добротвір, яка народила та виховала 5 дітей.

Звання “Матері-героїні” присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Аби його отримати, матерям варто зібрати пакет документів та звернутись до органів місцевого самоврядування з відповідною заявою.

Жінки, яким присвоїли це звання, можуть вийти на пенсію у 50 років. Також управлінням соціального захисту населення сформовано та подано заявку на виділення бюджетних коштів для виплати одноразової грошової винагороди в 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму (близько 21 тис. гривень), встановленому для працездатних осіб на 1 січня 2020 року.

Цьогоріч на День Матері, 10 травня, 658 українським жінкам присвоїли звання “Матері-героїні”. Серед нагороджених найбільше серед мешканців Волинської (108), Рівненської (74) та Львівської (58) областей.