Жінка-воїн добивається статусу Учасникам бойових дій для добровольців

2 липня, депутатка Верховної Ради України, ветеранка-доброволець, командир бат. «Госпітальєри”, студентка-лікар Яна Зінкевич відзначила день народження.

Зображення може містити: 13 осіб, люди стоять та люди сидять

Єдине справді Нове Обличчя цієї ВР. Справжня! Яна Зінкевич. Чудова Дівчина, Жінка- Воїн, Політик , Людина в великим серцем.

“В свої 25 Яна Зінкевич пройшла війну. В 25 вона врятувала дуже багато життів, витягуючи поранених на фронті. Витягнула себе від надскладного поранення і тепер виховує чудову доньку і робить гарні речі в комітеті здоров’я нації”- такими словами колеги відгукуються про дівчину.

З 18-ти років я воювала за незалежність України та створила добровольчий медичний батальйон Госпітальєри Госпитальеры Hospitallers.

Мені повірили і під моїм командуванням, під гаслом “Заради кожного життя!” пройшли бойовий шлях на фронті понад тисяча добровольців. Ми разом провели понад три тисячі евакуацій. Надали допомогу понад трьом тисячам людей.

Але на цьому я не зупинилась. У 2015 році ми облаштували базу батальйону в Павлограді і почали проводити вишколи. Спочатку для військових, потім для усіх охочих.

За три роки – відкрили в Дніпрі перше в Україні комунальне підприємство КП “Госпітальєри Дніпра”, яке офіційно навчає людей рятувати життя.

Нещодавно я прийняла нелегкий виклик і була обрана народом України до Верховної Ради у складі партії Європейська Солідарність. Я завжди працювала і буду працювати тільки в інтересах України, що не раз вже довела своїми справами.

Ось так я провела першу чверть свого століття. Але сьогодні, я хочу попросити про підтримку ще однієї моєї благородної цілі.

Яна Зінкевич: Я йду у Верховну Раду в команді Порошенка, щоб не ...

Прошу не дарувати мені подарунки, а вкластись в мою ідею.

Як ви знаєте, з цього року розпочався процес видачі УБД бійцям добровольцям.

Моя ціль допомогти оформити УБД декільком підрозділам (а по можливості, ще й більшій кількості підрозділів. Адже процедура нажаль не проста, а оформлення свідчень коштує грошей (оплата нотаріального свідчення).

Наші воїни заслуговують на визнання та отримання статусу учасника бойових дій, хоч і через стільки років. Ми всі знаєм що зараз складні часи. І вони в сто разів важчі для бійців добровольців.

Адже здебільшого за роки війни, це люди які уже мають серйозні проблеми зі здоров‘ям, погане матеріальне становище. І отримання УБД важливе в тому числі і тим, що дасть доступ цим людям до великого переліку пільг, а відповідно покращить якість життя.

Ми вже зібрали документи підрозділів УДА : Волинь, Госпітальєри, Рембо, Вольф та в процесі зборів документів Чорного Туману та групи Мюллера.

Першими підрозділами я обрала ті, що є меншими ніж батальйони.
(Якщо ви належите, або належали до цих підрозділів, будь ласка зв‘яжіться з вашими командирами щоб вони включили вас в список)

Я знаю що збирати ці документи надзвичайно складно. Адже лиш збір подача, і оформлення документів перших 50 добровольців в мене зайняло 2 тижні, добрих 5-6 годин в день. Але я до цього готова
І тому, моя ціль сьогодні – зібрати 300 000 грн для оплати 750 нотаріальних свідчень для 250 наших добровольців.

Звісно ж, я завжди перед собою амбітні цілі, і після оформлення цих бійців, якщо я матиму сили, і будуть ресурси, я хочу допомогти з оформленням наступним добровольцям. Звісно в ідеалі це був би 5 і 8 Аратта батальйони УДА. Тому якщо я за це візьмусь то повідомлю про це додатково.

У разі залишку коштів, будемо використовувати на те чим завжди займається мій рідний батальйон Госпітальєри.

Допомога пораненим, захворілим, оплата ліків та витрат батальйону.

Картка для зборів коштів на мою ціль:
5168742239763869 Герасим‘юк Олена

Дякую кожному хто в мене вірить та допомагає добровольцям!