Евакуйовані українці з В’єтнаму відмовилися від обов’язкової обсервації

Рейс з В’єтнаму евакуював українців до Києва. Однак вони опираються та хочуть додому.

У Бориспіль довелося викликати поліцію та Нацгвардію. Інформацію та відео опублікував Віталій Глагола у своєму телеграмі.

Ситуація наступна. У Київському аеропорті Бориспіль тільки що прибув рейс з В’єтнаму. Українці які прибули, відмовляються від обов’язкової обсервації і вириваються з аеропорту.

Цей рейс оплатив в’єтнамський бізнесмен щоб евакуювати своїх співгромадян з України. Водначас, посольство України домовилось що цей рейс привезе українців. Тобто, цей рейс для українців був абсолютно безкоштовним. Єдина умова – обсервація на 2 тижні у наданому безкоштвному готелі або іншому платному на вибір пасажирів.

Однак, прибувши пасажири намагалися вибити двері і просто втекти через смугу контролю. Їх намагалися спинити люди у захисних костюмах, однак даремно. Також, люди кричали що це незаконно і ніхто не має права їх утримувати. Вони стверджували, що мови про обсервацію перед вильотом не було.

Нагадуємо, Міністерство закордонних справ і президент Володимир Зеленський неодноразово говорили про те, що евакуйовані мають пересидіти в ізоляції 14 днів.

Джерело: Telegram VGlagola
Відео: телеканал “24”