Дівчинка, яку залишили у “вікні життя”, тепер має нових батьків

3 січня Вікторію тимчасово влаштували в патронатну сім’ю. Це повідомляє міське управління “Служба у справах дітей” .

Дитина може перебувати у цій сім’ї до трьох місяців, проте при необхідності і доцільністі перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя, цей термін може бути збільшеним не більш шести місяців.

Зараз здійснюється підготовка документів доя поставлення дитини на усиновлення. Надіємось, вже скоро Вікторія матиме родину та люблячих батьків. Адже, тільки у Шевченківському районі є 18 громадян, які мають намір усиновити дитину.

Так зазначається в управлінні “Служба у справах дітей” Львівської міської ради.

Для нас надзвичайно важливим є розвинути послуги патронату, щоб у кожному районі міста було хоча б по одній патронат ній сім’ї. Тому якщо у Вас є позитивний досвід у вихованні дітей, і Ви не байдужі до їхньої долі, запрошуємо Вас стати патронатними вихователями.

Завдяки патронату, діти влаштовуються в тимчасову сім’ю, а не в інтернатні заклади чи притулок для дітей, підтримуючи таким чином розвиток дітей, позбавлених батьківського піклування. Адже особливо негативними є наслідки догляду та виховання в інтернатних установах, дітей віком до трьох років, у яких найбільше спостерігається затримка фізичного та психоемоційного розвитку через перебування в інституційних закладах.