Жовкву мають сполучити новенькою дорогою із Кам’янка-Бузькою

Ділянку протяжністю 25,5 км через села Блищиводи, Дернівка, Зіболки, Батятичі мають реконструювати до кінця 2022 року. Дана ділянка є частиною автомобільної дороги Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка Бузька – Бібрка, що виконуватиме роль великого транзитного кільця навколо Львова.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на Zaxid.Net та Службу автомобільних доріг Львівщини.

Тендер на реконструкцію дороги виграла компанія ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл». Йдеться про ділянку протяжністю 25,5 км, що пролягає через села Жовківського і Кам’янка-Бузького районів: Блищиводи, Дернівка, Зіболки, Батятичі.

2 вересня опублікували повідомлення про намір укласти договір з «Онуром» в системі Prozorro. Сам договір мають підписати впродовж 10 днів. Компанія запропонувала виконати роботи майже за 976 млн грн, що на понад три мільйони менше, ніж пропозиція конкурента – ТОВ «Автомагістраль-Південь», та на майже 32 млн менше за встановлену тендером пропозицію.

Згідно з технічною документацією, на дорозі мають замінити асфальтобетонне покриття, відремонтувати міст через річку Желдець, облаштувати тротуари, острівці безпеки, водовідведення, автобусні зупинки, з’їзди тощо. Все це повинні завершити до кінця 2022 року.

На даний час дорога перебуває далеко не в найкращому стані. І хоч є найкоротшою між райцентрами, більшість водіїв обирають інші маршрути.

Одна з найкращих ділянок дороги між Жовквою і Кам’янка-Бузькою