Депутати стали носити бейджики від коронавірусу (фото)

Народні депутати України піддалися сумнівній моді та почали носити амулети від коронавірусу. Зокрема, як помітив кореспондент 1 NEWS на останньому пленарному тижні, щонайменше двоє нардепів носять так звані «захисні бейджики».

Зокрема такий «оберіг» носить депутат від «Європейської солідарності» Сергій Алєксєєв. У нього на піджаку прикріплений бейджик фірми Air Doctor.

«Блокатор вірусів та алергій Air Doctor – революційний засіб, розроблений і запатентований в Японії, що знищує віруси, мікроби, бактерії, алергени, спори цвілі і також тим самим зменшує неприємні запахи без шкоди для здоров’я дорослих і дітей. Air Doctor – це алюмінієве саше з перфораціями, всередині якого 5г активного речовини. При взаємодії з киснем, генерується газ – діоксид хлору (CLO2), який окисляє білки, що призводить до руйнування структури бактерій», – зазначається на сайті компанії.

Зазначимо, що всі ці захисні бейджі не мають відповідної сертифікації і їхня дія не доведена клінічно. Завідувачка відділу інституту мікробіології та вірусології НАН України Світлана Загородня в коментарі телеканалу ICTV заявляла, що «немає жодної науково доведеної бази, що воно (бейдджики чи значки – ред.) буде впливати на віруси та бактерії».

«Невідомо скільки газу вони виділяють і чи виділяють взагалі… До того ж, у великій концентрації діоксид хлору токсичний», – зазначила науковець.

Діоксид хлору, який нібито виділяють зазначені вище «обереги», насправді часто використовується для обеззараження води. У повітрі ж він просто розсіюється, якщо його концентрація невелика. При цьому якщо з концентрацією переборщити, можна отруїтися парами газу.

Ціни на такі значки та бейджики доволі високі –  від 1500 гривень за штуку. При цьому є також варіанти для оселі та автомобіля у вигляді очищувача повітря. Такий «блокатор вірусів» обійдеться у 4000 гривень. А от за «гель для дезінфекції повітря в автомобілі та приміщеннях» доведеться заплатити 8000 гривень. Використовувати один такий пристрій можна до двох місяців.