Двох українців, які повернулися з Італії, перевіряли на коронавірус

У двох людей із Івано-Франківської та Кіровоградської областей, які повернулися з Італії та захворіли на ГРВІ, взяли та досліджували зразки на наявність коронавірусу. Відтак, попередні результати дослідження дали негативний результат на віруси грипу. Про це повідомляє Твоя Україна з посиланням на пресслужбу МОЗ.

Так, до Центру громадського здоров’я МОЗ України 28 лютого надійшли 2 повідомлення про підозру на COVID-19 із Івано-Франківської та Кіровоградської областей. “В обох випадках особи повернулися з Італії та мають прояви гострого респіраторного захворювання. Попередні результати дослідження матеріалу відібраного від захворілих осіб, проведені у вірусологічних лабораторіях обласних лабораторних центрів методом ПЛР, дали негативний результат на віруси грипу. Зразки для подальшого дослідження були надіслані до вірусологічної-референс лабораторії”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що за матеріалами видання La Repubblica кількість випадків зараження коронавірусом в Італії на цей момент досягла 1694, при цьому 34 людини померли.