Гімн росії та уроки російською: окупанти у Маріуполі “відкрили школу” та звезли дітей з усього міста

Російські окупанти “поновили навчання” в Маріупольській школі №53 попри те, що в місті тривають обстріли та вуличні бої.

“Для забезпечення картинки для пропагандистів на “відкриття школи” звезли дітей зі всього міста. Стандартна тактика окупантів з колаборантами – цинічне використання дітей та їх важкого психологічного стану для пропаганди”,– розповів радник мера Петро Андрющенко.

Скріншот: РИА-Новости

.Про це повідомляють у російському пропагандистському виданні “РИА Новости”. 

Першою школою, в якій окупанти “поновили” навчання, стала школа №53 у центральному районі міста.

Попри те, що в місті точаться жорстокі бої, а деякі частини міста перебувають під постійними обстрілами, на перше заняття вийшли близько 400 дітей. 

На відео, яке оприлюднили російські пропагандисти, можна побачити, як дітям, яких зігнали до актової зали, вмикають гімн країни-агресорки. Після цього дітей відправили на “уроки”. 

Також на кадрах можна побачити фрагмент уроку в одному з молодших класів. Там жінка, яка начебто є вчителькою, російською простить дітей прочитати з дошки напис “Здравствуй, школа”.

Як зазначають у російському виданні, в.о. директоркою школи стала Наталя Топорікова. Хто саме ця жінка, окупанти не повідомляють, проте жінка з аналогічними іменем і прізвищем очолювала маріупольську школу №3 та, згідно з інформацією з відкритих джерел, викладала російську мову та світову літературу. 

Росіяни вже навіть призначили свого “міністра освіти” в блокадному місті. Колаборантом погодився стати керівник морського ліцею в Маріуполі В’ячеслав Мірошниченко.