Городоцька центральна районна лікарня забруднює грунти каналізаційними стоками

У рамках розгляду звернення громадянина державною екологічною інспекцією у Львівській області було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства КНП “Городоцька центральна районна лікарня”.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Державної екологічної інспекції у Львівській області.

В ході проведення перевірки державними інспекторами виявлено, що каналізаційні стоки, які утворювалися внаслідок діяльності лікарні невчасно викачувалися з вигрібної ями, що призводило до витоку нечистот на поверхню грунту.       

Відповідальну посадову особу Комунального некомерційного підприємства “Городоцька центральна районна лікарня” притягнуто до адмінвідповідальності за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафу.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю проведено аналіз відібраних проб грунту та виявлено перевищення встановлених нормативів вмісту забруднюючих речовин. Інспекцією надано припис щодо усунення виявленого порушення та будуть нараховані збитки за забруднення земельних ресурсів.


Світлина – Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Окрім того, працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області спільно із представниками органів місцевого самоврядування взяли участь у комісійному обстеженні русла річки Верещиця на території Городоцького району Львівської області.

Причиною виїзду та обстеження стала скарга місцевих жителів стосовно порушення вимог природоохоронного законодавства.