Голові Сколівської РДА Богданові Янку висловили недовіру

10 вересня під час сесійного засідання депутати Сколівської районної ради шляхом таємного голосування висловили недовіру голові Сколівської райдержадміністрації Богданові Янку. За висловлення недовіри проголосували 20 із 26 присутніх депутатів, четверо утрималися, двоє були проти. Проте для відставки голови РДА депутатам не вистачало 3 голосів.

Про це інформує Твоя Сколівщина, посилаючись на ZAXID.NET.

Як розповів Богдан Янко, питання про висловлення йому недовіри не було внесене до порядку денного сьогоднішньої сесії. Проте його поставили на голосування. За проголосували 20 із 34 депутатів райради. Проте цих голосів забракло, щоб відправити голову Сколівської РДА у відставку. Адже для цього необхідно, щоб недовіру висловили дві третини від складу ради, тобто 23 депутати.

Також Богдан Янко розповів, що його звинувачують у неефективній роботі. Проте він вбачає у таких звинуваченнях політичне підґрунтя.

«Мене звинувачують у тому, що я не контролюю виділення земельних ділянок у Славській ОТГ мешканцям інших населених пунктів. Але я не маю відношення до рішення сесії Славської ОТГ щодо виділення цих земель. Є незадоволені моєю роботою. Це вже друга спроба мене усунути, бо я не хочу грати за правилами деяких депутатів і голови райради Миколи Романишина. Близько двох місяців тому мені вже пробували висловити недовіру. Але тоді це рішення не пройшло. Я вважаю, що я не зловживав службовим становищем і буду вимагати пояснень щодо того, у яких порушення мене звинувачують. Щодо сьогоднішнього рішення, як тільки я його отримаю, я буду оскаржувати його в суді», – зазначив Богдан Янко.

Зазначимо, згідно Закону України «Про місцеві державні адміністрації», якщо недовіру голові обласної чи районної державної адміністрації висловили 2/3 від складу відповідної ради, президент України приймає відставку голови відповідної місцевої державної адміністрації. Якщо за висловлення недовіри проголосувало менше 2/3 від кількості депутатів, питання має розглянути голова ОДА. Проте кінцеве рішення про звільнення чи залишення на посаді приймає президент.

Головою Сколівської РДА президент призначив Богдана Янка у грудні 2019 року. Раніше він був суддею Стрийського міськрайонного суду.