Глава УГКЦ Святослав Шевчук заявив, що Церква у разі настання потреби готова у храмах облаштувати госпіталі

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук під час недільної проповіді заявив, що Церква, у разі загострення пандемії, готова усі свої храми, монастирі, приміщення, «церковний простір» перетворити у лікарні і госпіталі.

Водночас патріарх звернувся до медиків з проханням навчити священників і монахів рятувати людське життя – «ми будемо добрими учнями».

Також Святослав Шевчук звернувся до влади різних рівнів та закликав не приймати в такий складний час рішень, які потребують всенародного обговорення та загальної суспільної дискусії.

Звертаюсь до нашої влади. Влади різних рівнів. У вас сьогодні важкий час. Ви будете часто приймати складні, непопулярні рішення, створювати кризові штаби, аби швидко реагувати на нові виклики. Знайте, що ваша церква є разом з вами. Але водночас закликаю вас – оголосіть політичний карантин в Україні“, – сказав Блаженніший Святослав під час літургії у Патріаршому соборі УГКЦ у Києві 22 березня 2020 року.

Незвично, коли недільне богослужіння відбувається у великому, просторому, але фактично порожньому храмі, де крім патріарха і тим, хто йому співслужить та хору, більше нікого не має.

Незвично, коли патріарх дякує вірним своєї Церкви, що залишилися вдома, щоб у такий спосіб виконати свій християнський обов’язок.

У цей важкий для всього людства час УГКЦ залишається з Богом і українським народом.