В Україні очікується підвищення мінімальної заробітної плати

Мінфін спільно з міністерством економіки України проводять розрахунки стосовно того, якою має бути наступна зарплата – повідомляє “Твоя Україна”, посилаючись на видання: “Форпост”.

Міністр соціальної політики Украйни, Марина Лазебна передбачає підвищення мінімальної заробітної плати в України на друге півріччя, у розмірі більше 500 гривень.

«Вважаю, що мінімальну зарплату вже з другого півріччя цього року треба підвищувати», – розповіла Марина Лазебна.

Міністр зазначає, що міністерство фінансів і міністерство економіки проводять розрахунки, щодо розміру майбутньої заробітної плати.

«Те, що вона зросте не на 500 грн, це точно. Нині прораховується, як цей мультиплікатор спрацює на країну», – каже міністр.

Відповідно до закону «Про Державний» бюджет на 2020 рік, що набув чинності 1 січня, мінімальна місячна заробітна плата становить – 4723 гривні. У 2019 році вона становила 4173 гривні. Також підвищено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць, на 174 гривні. З 1 січня 2020 року він становить 2027 гривень.

У Держстаті заявили, що в Україні у березні місяці зросла середня заробітна плата – у порівнянні з березнем місяцем минулого року – на 11,8%, або на 1209 грн – до 11 446 грн.

Фото ілюстративне