В Україні можна буде спостерігати сонячне затемнення

Перше сонячне затемнення 2021 року відбудеться 10 червня – інформє “Твоя Україна”.

Джерело: Indian Express.

Будьте готові побачити драматичне “Вогняне кільце” найближчими днями. Ця небесна подія настає через кілька днів після того, як спостерігачі неба засвідчили місячне затемнення 2021 року. Кільцеве сонячне затемнення відбудеться, коли місяць заблокує сонячне світло і кине тінь над Землею.

Однак індійці не зможуть стати свідками цього рідкісного космічного явища, оскільки затемнення буде видно з частин Канади, Гренландії та Росії, згідно з НАСА. Ті, хто знаходиться в Канаді, на півночі провінції «Онтаріо» та на північній стороні озера «Верхнє», першими побачать сонячне затемнення. Канадцям зможуть спостерігати за цим явищем приблизно три хвилини.

Коли сонячне затемнення досягне свого піку, жителі Гренландії зможуть побачити вогняне кільце. Після цього він з’явиться також у Сибіру та на Північному полюсі. Такі країни, як США та Індія, не зможуть побачити рідкісну небесну подію, але жителі Східного узбережжя та Верхнього Середнього Заходу побачать її після сходу сонця.

Подія кільцевого сонячного затемнення 2021 року розпочнеться о 13:42 вечора (IST) і буде видима людям до 18:41 вечора (IST). Існує три типи сонячних затемнень (повне, часткове та кільцеве), але цього року люди зможуть побачити лише два з них.

Друге сонячне затемнення 2021 року можна буде спостерігати 4 грудня. Цю небесну подію не буде видно в Індії, подібно до кільцевого сонячного затемнення. Люди з Південної Америки, Тихого океану, Атлантики, частин Індійського океану та Антарктиди побачать четверте затемнення 2021 року.

Це буде повне сонячне затемнення, яке відбувається, коли місяць повністю блокує сонце і кидає тінь над Землею.

Фото ілюстративне