В оселі українців зможуть проникати без дозволу: що придумали в Раді.

Під куполом Верховної Ради з’явився законопроект під номером 2458, який депутатам рекомендує розглянути парламентський комітет з питань енергетики та ЖКП.

На нього звернув увагу відомий український політичний і економічний експерт Тарас Загородній в блозі для «Главреда»

Він зазначає, що даний законопроект пропонує в невідкладних випадках (порятунок життя або ліквідація НС) дозволити співробітникам комунальних підприємств проникати в житло громадян несанкціоновано. Якщо знадобиться, їм буде дозволено вибивати вікна чи двері.

На даний момент подібними повноваженнями володіють тільки співробітники силових структур, але лише в разі, якщо в приміщенні здійснюється злочин. У всіх інших випадках допуск в квартиру дозволений тільки за рішенням суду.

Таким чином, якщо вище згаданий законопроект буде підтриманий депутатами, наслідки не змусять себе чекати, упевнений експерт.

«Пропоновані законом норми – це чистої води марення і беззаконня. Все, що у нас намагаються провести поза судом, закінчиться кошмаром, так як в цьому випадку рейдери і колектори будуть у нас сантехниками. А найсмішніше в цьому те, що у комунальних служб буде більше обов’язків, ніж у поліції та інших силових органів », – підкреслив Загородній.

Він все ж сподівається, що у депутатів вистачить здорового глузду викреслити із законопроекту такі недвозначні норми перш, ніж його винесуть на голосування.