В Миколаївському районі зафіксовано першу смерть від коронавірусної інфекції

В Миколаївському районі зафіксовано першу смерть від коронавірусної інфекції.Повідомляє “Твоя Львівщина”

61-річний чоловік з Миколаївського району помер 4 травня у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках.

У нього була двобічна пневмонія, глибока дихальна недостатність. Чоловік, за словами лікарів, довго лікувався вдома самотужки і до лікарні його привезли у вкрай важкому стані. Через годину він помер. У нього була підозра на коронавірус, а вчора, 6 травня, ПЛР-дослідження його біоматеріалу показало позитивний результат.

Зазначимо, у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають «дуже реальним» повернення країн до жорсткого карантину у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Гебреісус, йдеться в повідомленні організації.

«Ризик повернення до повного закриття залишається дуже реальним, якщо країни не контролюватимуть перехідний період дуже обережно», – повідомив він.

На думку очільника ВООЗ, найкращим захистом від пандемії є сильна і стійка система охорони здоров’я.

«Ми працюємо над реагуванням на виклики пандемії COVID-19, ми повинні також більше працювати, щоб підготуватися до наступної. Тепер є можливість закласти основи стійких систем охорони здоров’я на всій Землі. Це включає системи для підготовки, запобігання та реагування на збудники, що виникають», – зазначив Гебреісус.