В Львівському коледжі “інфокомунікації” провели лекцію про мистецтво тверезого способу життя

6 лютого 2020 року представники громадських організацій “Рух Тверезих Галичан” та “Студентська Свобода” провели лекцію на тему “Мистецтво тверезого способу життя” для студентів Львівського коледжу “Інфокомунікації” Національного університету “Львівська політехніка”.

Подібні лекції представники організацій за здоровий і тверезий спосіб життя проводять на волонтерських засадах і вже не перший рік. Цього навчального року це вже 19-а лекція на теренах Львівщини. Головною метою таких профілактичних заходів є нагадати українській молоді, що майбутнє України можливе лише у тверезому та здоровому суспільстві, а будь-які наркотичні речовини, у тому числі алкоголь, руйнують організм людини та гальмують розвиток особистості.

Зокрема, голова ГО “Рух Тверезих Галичан” Роман Гарасим зазначає, що кожен з нас прагне бути здоровим, щасливим, реалізовувати свої таланти, але не кожен прагне бути тверезим. А все тому, що у нас ту тверезість віднімають і часто наповнюють негативним значенням, попри те, що це є природний стан, у якому ми народилися і який є нормою життя.

“Все це закладається у нашому суспільстві за допомогою реклами і шаленої алкогольної демагогії. А суть наших уроків якраз і полягає в тому, шо ми даємо правдиву інформацію про різні психоактивні речовини і даємо можливість для молоді зробити свідомий вибір на користь тверезого і здорового способу життя, який дозволяє не тільки залишатися здоровим, а й зміцнює волю, розвиває особистість людини та залишає її незалежною” – продовжує Роман.

У свою чергу керівник Львівського осередку ВМГО “Студентська Свобода” Михайло Пенцак провів для студентів невеликий екскурс в історію, зокрема підняв тему антиалкогольного руху в ОУН та УПА. Він зазначив, що без тверезості в лавах патріотів національно-визвольні змагання не мали би такого успіху. Також закликав молодь наслідувати провідних діячів визвольного руху у прагненні до всебічного розвитку.

Насамкінець лектори продемонстрували відеоролик про альтернативу шкідливим звичкам, зокрема організовані пробіжки, загартовування і т.д.