Власну квартиру у Кам’янка-Бузькому районі отримав хлопець з числа дітей-сиріт (ФОТО)

7 липня, власне житло у смт Добротвір Кам’янка-Бузького району отримав 18-річний хлопець з смт Куликів Жовківського району. Вручили ключі від квартири юнаку, позбавленому батьківського піклування.

Про це інформує Твоя Кам’янка-Бужчина, посилаючись на Львівську обласну державну адміністрацію.

Хлопець з Куликова позбавлений батьківського піклування. Мати залишила його майже відразу після народження, виховувався в інтернаті і дитячому будинку сімейного типу. Цьогоріч завершив навчання у Львівському вищому професійному училищі комп’ютерних технологій та будівництва. У березні відсвяткував повноліття.

«Власне житло – це міцний фундамент і добра допомога дітям, які обділені батьківським піклуванням. Дуже радий, що така програма в наші країні, в області і місцевих бюджетах є. Підтримати дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, – це дуже добра справа. Дякую всім, хто долучився до неї», – зазначив заступник голови Львівської ОЛА Юрій Холод.

На купівлю двокімнатної квартири з Державного бюджету виділено 365 тисяч гривень. Окрім того, з метою закупівлі зазначеного житла з районного бюджету та з бюджету Куликівської селищної ради дофінансовано 40 тисяч гривень. Відтак, загальна вартість помешкання у смт Добротвір становить 405 тисяч гривень.


Нагадаємо, 4 червня власне помешкання у селі Зіболки отримав 19-річний Андрій Марко з Жовківського району.