Більшість українців підтримали запровадження “жорсткого” карантину

Понад 60% українців підтримують запровадження локдауну у разі значного зростання рівня захворюваності на коронавірус.

Про це свідчать результати соціологічного опитування проведеного групою «Рейтинг» – інформує «Твоя Україна». Посилаючись на видання «УНІАН».

«63% підтримують запровадження «жорсткого» карантину, якщо захворюваність на коронавірус суттєво зростатиме. 34% – протилежної думки. З початку березня спостерігається зростання підтримки «жорсткого» карантину», – йдеться у повідомленні.

Також, 61% респондентів очікують, що поширення коронавірусу знизиться внаслідок запровадження «жорсткого» карантину, 37% – мають протилежну думку. Найбільше підтримують «жорсткий» карантин і вірять, що він сприятиме зниженню рівня захворюваності респонденти старшого віку, жінки, а також ті, хто часто слідкує за новинами про коронавірус.

Відомо, що 58% опитаних часто стежать за новинами про коронавірус, 21% роблять це інколи, 12% – рідко. Тільки 8% взагалі не цікавляться такими новинами.

Разом з тим зі зростанням рівня захворюваності інтерес до цієї інформації збільшився. Частіше інших відстежуть такі новини люди старшого віку та жінки – зазначили соціологи.

Опитування проведене 26-28 березня серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.