Британські депутати вимагають відставки Бориса Джонсона – причина

У британському парламенті депутати зібрали голоси для розгляду питання вотуму довіри прем’єр-міністру Борису Джонсону. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Sunday Times.

За наявними даними, голосування має відбутися 8 червня. Листи із відповідним запитом подало щонайменше 54 депутати-консерватори. Як пише видання, попри те, що ця процедура є таємною, 28 депутатів уже публічно закликали Джонсона добровільно піти у відставку.

Проблеми у британського прем’єра виникли через скандал Partygate – уряд Джонсона звинувачували в організації вечірок із алкоголем під час пандемії COVID-19, коли такі зібрання в країні були заборонені. Як пише джерело, розслідування показало, що Джонсон особисто брав участь у цих вечірках, хоча раніше це спростовував.

Через цей інцидент рейтинг Джонсона скотився вниз – згідно з опитуванням ConservativeHome, він знаходиться в нижній частині “таблиці кабінету міністрів” членів партії. А у звітах зазначається, що рейтинг задоволеності британців його роботою складає мінус 15 пунктів.

Як пише видання, Джонсон заявив, що він приймає відповідальність за свою поведінку, але відмовляється йти з посади.

Провал вотуму довіри призведе до відставки прем’єра. Але у ЗМІ прогнозують, що голосів для відставки Джонсона може не набратися.

Джерело: 5.ua