Без частини голови і ніг: на цвинтарі знайшли кинутих пацієнтів психлікарні

Чоловіки кажуть, що їх вивіз і кинув на кладовищі санітар медустанови.

На Другому Християнському кладовищі Одеси знайшли трьох людей з інвалідністю, які стверджують, що їх вивезли туди з Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я , розташованого приблизно в 7 км – за адресою вулиця Академіка Воробйова, 9.

4 червня постраждалих виявив письменник Сергій Бакуменко. На своїй сторінці в Facebook він розповів, що у одного з чоловіків немає половини голови, у другого немає обох кінцівок ніг, а третій пересувається поповзом. За його словами , люди були голодні і перелякані.

Самі чоловіки говорили, що їх привезли на кладовище з психіатричної лікарні і кинули там .

“Ми з лікарями і поліцейськими вчора стояли, і у нас у всіх в очах стояли сльози. Ми спочатку не вірили цим людям, тому що було видно, що ці люди несповна розуму. Вони були як наївні діти, але вони постійно повторювали, що їх вивезли на кладовищі санітари з психлікарні на Воробйова, 9. Один з цих нещасних згадав, що коли він запитав санітара, куди їх везуть, то той зі сміхом їм відповів: “на розстріл!”, – розповів Бакуменко.

Він також повідомляв, що з неофіційних джерел підтверджується, що ці троє дійсно є пацієнтами тієї лікарні.

“Вони дійсно не в собі. Інших розвезли по домівках, а у цих трьох будинку немає, і їх просто викинули як сміття. Але розбиратися в цьому повинна поліція”, – відзначав письменник.

Зараз чоловіків тимчасово помістили в Одеський міський центр інтеграції осіб без певного місця проживання. За словами директора центру Олександра Лімзаева, двоє з них неконтактні.

“Контингент осіб не наш, але було прийнято рішення їх забрати, бо вони сиділи, з їх слів, без води і без їжі … Вони сьогодні ще у нас. Однозначно, ми цих людей на вулицю не відправимо”, – цитує Лімзаева місцеве видання 048.ua .

Відзначається, що, за словами чоловіків, їх вивіз на кладовище на своїй машині санітар 21-го відділення лікарні на Воробйова. Видання пише, що за станом на 7 червня в лікарні на Воробйова як і раніше не говорили, чи є ці троє чоловіків їх пацієнтами.

“Поки ще не знаємо. У нас поки з’ясовують”, – сказала журналістам секретар головного лікаря.

У той же час, за інформацією ТСН, в психіатричному закладі підтвердили, що знайдені чоловіки – їх пацієнти. Їх нібито виписали напередодні, але не вивозили на цвинтар . При цьому як неходячіх люди добралися до кладовища за 7 км від лікарні, в медустанові пояснити не можуть.