Африканці ласяться на українські землі

Представники африканської країни Нігерія ласяться на українські землі сільськогосподарського призначення. Вони уже відвідали Рівненщину та об’їжджають усі регіони України, щоб знайти собі партнерів.

Про це пише Твоя Україна, посилаючись на пресслужбу Рівненської обласної державної адміністрації.

Голова іноземної делегації, Міністр сільського господарства штату Лагос Гболахан Ловал розповів, що Нігерія входить в топ-10 країн світу із споживання харчових продуктів. Це перспективний ринок для експорту продуктів сектору харчової та переробної промисловості. Лагос – це штат на півдні Нігерії. Однойменне місто Лагос є бізнес-столицею країни, яка налічує 22 мільйони людей. Саме тому і має великий попит у секторі харчової промисловості. Зокрема, Лагос має потребу в м’ясі, кормі для риб, складських приміщеннях з системами охолодження тощо.

Очільник області Віталій Коваль та Міністр сільського господарства штату Лагос Гболахан Ловал обговорили можливість офіційного підписання договору про міжрегіональне партнерство між Лагосом і Рівненською областю.

Зазначимо, як передає Інтерфакс-Україна, сьогодні, 6 березня, Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з бізнесом в Полтавській області  зазначив, що ринок землі в Україні буде відкритий тільки тоді, коли буде ухвалений закон і підготовлені всі кадастри, але земельна реформа буде обов’язково доведена до кінця.

“Ринок землі може відкритися в жовтні, якщо буде прийнятий закон. Якщо будуть кадастри, все буде готово, оцифровано, тоді він відкриється. Хаосу ніякого не буде. Якщо не будуть готові всі кадастри, тоді пройде якийсь час, і будуть готові кадастри, тому що ми доведемо (до кінця – ред.) цю реформу однозначно “, – зауважив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що Верховна Рада станом на день 5 лютого розглянула 3017 правок з 4018 та прийняла другу правку за весь час розгляду, яка носить технічний характер.

Між першим і другим читанням, як про це заявив Зеленський,  буде внесена поправка про проведення “всеукраїнського референдуму”, на якому українці самі вирішуть, чи давати іноземцям дозвіл на купівлю земель.