Атмосфера патріотичного духу і здорового життя: У Рясне 2 відбувся велопробіг “Вшановуємо Володимира Івасюка”

У мікрорайоні Рясне 2 відбувся велопробіг, який об’єднав більше 30-ти шанувальників творчості видатного українця Володимира Івасюка та любителів велоспорту. Серед учасників зібралися різного віку люди, долучалися цілими родинами.

Реєстрацію учасників проводила депутат ЛМР Мар’яна Батюк. Як організатор, вона представляла Благодійну організацію Благодійний фонд «Шпиталь доктора Свідерського». «Атмосфера патріотичного духу і здорового життя – це те, що ми з змогли об’єднати у цьому заході. Володимир Івасюк – непересічна постать в українській історії, його музика єднала, гуртувала і популяризувала Україну». – каже Мар’яна Батюк.

Мар’яна Батюк

До велопробігу приєдналися несподівані гості, а саме Руслан Кошулинський  – заступник голови Верховної Ради України та депутат VII скликання, а тепер кандидат на голову Львівської ОТГ та Антон Нікулінстарший тренер збірної команди України з карате та начальник управління спорту Львівської Міської Ради.

Після інструктажу поліції, велобігуни колоною вирушили до місця вбивства Володимира Івасюка у Брюховицькому лісі.

 «Володимир Івасюк показав, що він є українець. Це те, що ми з вами і шануємо. Батько української естради. До того часу, ще не було такої естрадної популярної пісні, яку не тільки Україна, не тільки Радянський Союз, це було міжнародне визнання. Тому, цю людину знищили, бо він зміг стати струнко і сказати: ні я не буду писати пісні російською мовою» . – Руслан Кошулинський сказав на місці вшанування композитора.

Руслан Кошулинський

Більшість учасників велозабігу ніколи не були на місці вбивства композитора, проте всі разом співали пісню Володимира Івасюка «Червона Рута». Кожен міг висловити свої роздуми про видатного українця.

«Ми зробимо більший вклад, коли ми будемо діями своїми підтримувати Україну. Це буде гуртувати громаду і ми зможемо набагато більше досягнути спільного. Сила в кожному з нас» – висловила свою думку учасниця велопробігу Олена Богатирьова.

Анна Козіна та Олена Богатирьова

“Треба підтримувати українську мову, популяризувати українські пісні і пам’ятати, якою ціною вона нам збереглась і людей які загинули за неї ” – голова ГО «Свій край, організатор заходу Богдан Грухольський.

Богдан Грухольський та учасники велопробігу

Фінішувавши, учасників велопробігу привітав Антон Нікулін: «Мені дуже приємно, що в такий спосіб ви вшановуєте людину, яка є правдивим, справжнім українцем. Моя мама говорить,що людина починає розуміти життя після 30 років, Івасюк не дожив до цього періоду, але створив так багато хороших, фантастичних речей». Також Антон, розповів про будівництво стадіону по вул. Величковського 16-18 у мікрорайоні і подякував Мар’яні Батюк, за те, що вона відстоює інтереси громади, і пригадав, що їхнє знайомство відбулося, коли Мар’яна прийшла до нього, як начальника управління з вимогою від громади не дати забудувати спортивний стадіон.

Антон Нікулін

Організатор забігу – голова ГО “Твереза Галичина» Роман Герасим запросив велобігунів долучитися до забігу  в день Незалежності України 24 серпня:  «Ми пододали майже 20 кілометрів. Хочеться всім подякувати, що ми разом вшанували Володимира Івасюка. Якщо ми будемо співати його пісні, ми будемо пам’ятати. Він творив, скрізь, постійно і усюди. Він творив Україну. Я хочу побажати, щоб кожен з нас кожного дня, хто б де не був, творив Україну, тоді нас буде ставати більше, тоді ми будемо сильніші».

Організатор заходу – засновник ГО «Свій край» Роман Федишин: «Приємно поєднувати спорт та історію. І хоч трагічна історія життя Володимира Івасюка, але його пісня дала поштовх боротися за українську пісню цілому поколінню людей».

Роман Федишин та Мар’яна Батюк

«Наша добра ініціатива повинна стати традицією для мікрорайону Рясне 2. Ми  обмінялися контактами з учасниками, аби на майбутнє разом творити такі надзвичайні заходи» – повідомила депутатка Мар’яна Батюк.

Всі учасники велопробігу були нагороджені пам’ятними медалями, після виконання славеню “Ще не вмерла Україна”, пообіцяли повторити гарний захід.

Організатори висловлюють подяку друкарні Neotone, за підтримку велопробігу та друк стікерів з номерами учасників, а також стартових банерів.