Андрій Іллєнко вступає у боротьбу на виборах столичного мера

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» висуває екснардепа Верховної Ради двох порпередніх скликань Андрія Іллєнка на посаду Київського міського голови.

Про це повідомляє “Твоя Україна”, посилаючись на слова лідера партії Олега Тягнибока, який сьогодні зазначив, що відповідне рішення було прийняте на з’їзді ВО “Свобода”.

“Наша боротьба за українську Україну, за український Київ продовжується. “Свобода” має стратегію боротьби за український Київ. Ми запрошуємо вас, українських патріотів, долучитися до цієї боротьби, щоб у нас був справді український міський голова, який відстоюватиме українські національні інтереси нашої столиці”, – заявив Тягнибок.

Нагадаємо, Андрій Іллєнко – український політичний діяч, народний депутат VII та VIII скликань, заступник голови партії ВО “Свобода”. Народився 24 червня 1987 року в Києві у сім’ї класика українського кіно Юрія Іллєнка та кіноактриси Людмили Єфименко. Має старшого брата Пилипа Іллєнка. До ВО “Свобода” долучився у 2004 році.

Займається ідеологічною публіцистикою, яка має значний вплив на націоналістичне середовище. Іллєнко окреслює свої ідеї як продовження та логічний розвиток ідей основних ідеологів українського націоналізму, таких як Микола Міхновський, Дмитро Донцов, Микола Сціборський, Степан Бандера, Ярослав Стецько та ін.