Авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки на Львівщині: є загиблі та травмовані (Оновлено)

Сьогодні, 13 березня, Львівщина піддалась удару ракетами, які за попередньою інформацією були скинуті літаками з Саратова з росії.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на пресслужбу Львівської обласної військової адміністрації.


Постраждав Міжнародний центр миротворчості та безпеки, що у с. Старичі Яворівського району (більш відомий як Яворівський військовий полігон). Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“За попередніми даними було випущено більше 30 ракет. Спрацювала система протиповітряної оборони, певну кількість ракет було збито. 57 людей травмовані, перебувають в лікарнях. 9 героїв загинуло. Це підтверджені дані на даний момент. Відбувається гасіння пожежі”, – зазначив начальник Львівської ОВА.


“На даний момент є біля 25 точок ураження, які вже обстежені військовими та ДСНС. У лікарні знаходяться не тільки військові, але удар був чітко по військових об’єктах”, – зазначив Максим Козицький.

Він також додав, що мова йде про крилату ракету, яка випускається з літака – ракета класу “Повітря-земля”.


Станом на 12:00 майже всі пожежі на території Міжнародного центру ліквідовані, вибухотехніки та інші фахівці дообстежують територію, розібрали велику частину завалів.

“Відтак, мушу повідомити, що, на жаль, ми втратили більше героїв: 35 осіб загинули в результаті обстрілу центру миротворчості та безпеки. Ще 134 з різним ступенем ураження перебувають у шпиталі.”, – повідомив Максим Козицький.

Авіаудар здійснили з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в аеропорту Саратово. Загалом окупанти випустили більше 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони. Частину ракет ми збили в повітрі.

Ще раз наголошуємо і звертаємося до всіх урядів країн НАТО: NATO, close the sky over Ukraine! Закрийте небо над Україною або надайте нам військові літаки!
Зараз, коли обстріли наближаються впритул до кордонів країн НАТО, – саме той вирішальний момент!



“Це спроба сигналу для НАТО, бо вчора була заява путіна про те, що росія буде нищити всі ланцюжки передачі зброї із Заходу на територію України. В даному випадку – це один з таких сигналів. Це, на жаль, наша реальність на найближчий тиждень. І до цього треба трошки спокійніше ставитися. Ми входимо в достатньо довгу стадію війни. Бліцкригу росіянам не вдалося. І в нас є два варіанти: або здаватися, або воювати. А ми воюємо, тому нам слід запастися терпінням і не вестися на деморалізацію. Попереду ще точно кілька напружених складних психологічно тижнів”, – повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко