Як вибрати пральну машину?

Щоб підібрати пральну машину, якій ви будете задоволені найближчі 10-15 років, потрібно ретельно розібратися в її ключових властивостях.Вибрати запчасти для стиральных машин ви можете в магазині Мастер Плюс , ми ж розглянемо основні критерії для вибору якісних пральних машинок.

Вбудована техніка
Вбудовувані пральні машини – відповідне рішення для кухні. Їх можна встановити під стільницею, цілком заховати за фасадом або залишити видимою тільки панель управління. «Прихована» установка часто використовується, коли обладнання не вписується в інтер’єр.
Ще одна перевага такої техніки – найменший в класі показник вібрації і шуму (до 40 дБ), щоб виключити руйнування меблевого комплекту.

Тип мотора


Як і в багатьох інших побутових приладах, в пральних машинах є двигуни.

Звичайний (колекторний, універсальний) двигун використовується частіше. Працює шумно, тому для нічних прання не підходить, зате не боїться перепадів в мережі. Найчастіше вимагає обслуговування і служить менше, ніж побутовий аналог. Але якщо вам потрібно заощадити на покупці, краще зробити це за рахунок мотора. Знизити рівень шуму добре допомагають антивібраційні підставки.
Ще один тип – прямоприводной (інверторний) двигун відрізняється максимальною ефективністю, компактними розмірами, тихою роботою. Не має потреби в регулярному обслуговуванні та ремонті. Але варто технологія на порядок дорожче звичайного мотора. Устаткування має опцію «тиха» або «нічна» прання, тому часто його купують сім’ї з маленькими дітьми.


Тип завантаження


Є кілька варіантів:

Пральні машини з фронтальним завантаженням (кришка на лицьовій стороні): це техніка, яка може монтуватися під стільницю або ховатися за фасадом меблевого комплекту. На окремо стоїть машину можна зверху ставити косметику, засоби для прання. Деякі моделі мають опцію дозавантаження – прання ставиться на паузу, а білизна завантажується в барабан. Категорія включає:
стандартні (ВхГхШ – 85-90 см х 45-60 см х 60 см),
вузькі (глибина до 45 см)
компактні пральні машини (67-70 см х 34-47 см х 50 см).
Пральні машини з вертикальним завантаженням (кришка зверху) – найкраще рішення для невеликих кімнат. Дозволяє робити дозагрузку під час прання, економить місце. Оптимальний варіант для мам, які змушені прати часто, і літніх людей, яким важко нагинатися, щоб завантажити файл.
Фронтально-вертикальне завантаження – новинка з двома барабанами і двома типами завантаження.

Вага завантаження (кг)
Вага завантаження визначається кількістю х / б речей, які поміщаються в барабані без ущільнення. Чим показник більше, тим менше доведеться зробити завантажень і тим дешевше обійдеться прання.

3,5-4 кг – для 1-2 чоловік;
5-6 кг – для сім’ї з 3-4 чоловік;
8-9 кг – для 5 осіб і більше.
Невелика завантаження – оптимальне рішення для тих, хто не накопичує речі для прання, а стирає в міру забруднення. Витрата води виходить менше. Пральні машини з великим завантаженням підійдуть для сімей з дітьми, які щодня стирають великі обсяги білизни.

Тип сушки


Вкрай корисна опція, яка позбавляє користувача від довгих маніпуляцій з розвішуванням речей і економить час.

При конденсаційної сушки випрану білизну обдається гарячим повітрям, який перетворює воду в пар. Для осушення повітря використовується холодна вода. Витрата досить великий, однак такий тип сушіння економить час і місце для сушіння. Пральні машини з сушкою дозволяють білизна з барабана відправляти на прасування або одразу в шафу.
Сушка EcoHybrid влаштована за принципом конденсаційної технології. Єдина відмінність – для осушення повітря використовується прохолодне повітря з приміщення. А ось витрата води і комунальні витрати виходять мінімальними.


Захист від перепадів напруги


Сучасні моделі з електронним обладнанням реагують на найменші перепади в мережі. Захист продовжує термін служби електронних схем і всього устаткування. При цьому техніка запам’ятовує час і режим прання, щоб після завершення стрибка перезапустити прання.