Поради, як вибрати якісну тушонку в супермаркеті чи інтернет-магазині. Особливості зберігання продукту вдома

М’ясні консерви – смачний продукт, який підходить для швидкого приготування різноманітних страв для всієї родини. А великий термін придатності дозволяє закупити тушонку оптом, про запас. На що варто звертати увагу, обираючи консерви з м’яса в магазині?

М’ясні консерви – універсальний продукт

Готувати страви з тушонкою – просто та зручно, адже продукт вже готовий до споживання. Для приготування можна купити тушонку свинячу, курячу, паштет та інші різновиди консервів з м’ясом.

Страви, які можна приготувати з тушонкою:

  • Перші страви – борщ, суп гороховий, розсольник, суп квасолевий.
  • Основні страви – каші (пшенична, гречана, рис, перловка), картоплю та інші овочі. Можливий цікавий варіант сніданку – яєчня з тушонкою та томатами.
  • Закуски – баклажан, запечений з сиром та тушонкою; бутерброд з паштетом; фарширований перець.
  • Начинку до пирогів, пиріжків, запіканки з сиром рікота.

Отже, купити тушонку можна не тільки для приготування обіду чи тормозку на роботу, а й для вишуканих страв на святковий стіл.

Як вибрати та купити тушонку в супермаркеті чи інтернет-магазині?

Вибрати консерви з м’яса можна в крамниці, а можна через Інтернет сайти. В інтернет-магазині можна купити тушонку оптом за нижчою ціною, ніж купувати в роздріб. В онлайн-магазині доступно все – склад продукту, етикетка, якісне фото, інша необхідна інформація. Перед тим, як вибрати продукт в супермаркеті або через Інтернет, варто звернути увагу на:

  • Назву продукту. Відповідно до вимог ДСТУ, якісні консерви з м’яса будуть мати назву «яловичина тушкована» або «курка у власному соку».
  • Сама банка не повинна мати пошкоджень або бути м’ятою чи іржавою.
  • Склад продукту. Якісні консерви готуються з м’яса, бульйону (води), спецій та солі. При чому вміст м’яса повинен бути не менше 56 %.
  • Якщо консерви в скляній банці, то необхідно добре роздивитись вміст – бульйон повинен бути прозорим, м’ясо – червоним або темно-червоним, шар жиру зверху банки – білим чи жовтуватим.
  • Вартість тушонки. Консерви зі справжнього м’яса не можуть бути дешеві, адже в процесі приготування м’ясо уварюється. Тобто для виготовлення 1 кг тушонки знадобиться 1,4 кг свіжого м’яса.

Особливості зберігання тушонки вдома

Зберігати відкриті банки з м’ясними консервами варто в холодильнику. Після відкриття тушонки її можна зберігати не більше 2 діб.

Зберігати закриті м’ясні консерви можна при кімнатній температурі, а ось світло консерви не люблять. Тому продукт необхідно ставити в шафі на кухні, у коморі, підвалі, балконі. Саме приміщення повинно бути сухим, адже волога погано впливає на банки – вони можуть покритись іржею.

Поради, як вибрати якісну тушонку в супермаркеті чи інтернет-магазині. Особливості зберігання продукту вдомаЯкщо дотримуватись умов зберігання продукту, то його можна зберігати до тих пір, поки не закінчиться термін придатності. Для консерви в скляній тарі термін придатності складає 2-3 роки, в металевій – 5 років.