Хто з українців найбільше дотримується карантину?!

Мешканці Західної України  дотримуються карантину найсумлінніше  – повідомляє «Твоя Україна» – посилаючись на видання: «Захід. Нет».

Найяскравішим прикладом є львів`яни і тернополяни , які жорстко дотримуються самоізоляції. Що стосується областей, то найсумлінніше дотримуються карантину Одещина та Київщина.

Про це свідчать дані аналізу пересування абонентів мобільного зв`язку «Київстар».  Система відстежувала зміни базових станцій телефонами групи абонентів і віддалення від зони переважного місця розташування на радіус понад 1 км упродовж календарного дня, за який виконується розрахунок даних.

Фото: zaxid.net

За даними компанії найбільше абонентів, які обмежили своє пересування на Київщині – 29,2%. На другому місці Одещина – 21,9%, далі Харківщина – 19,15%, Львівщина – 18,8%, Дніпропетровщина – 18,3%.

Полтавська область – 16, 8%, Запорізька – 16,2%, Тернопільська та Івано –Франківська області – 15,8%.

Що стосується міст, то найвідповідальніше поставилися до карантину Львів – 62% та Тернопіль – 59%, за ними Черкаси – 48%, Рівне – 42%, Івано – Франківськ – 37%.  

 «Ми сподіваємося, що наочна ілюстрація важливої та корисної інформації у вигляді інтерактивних графіків і карт, побудованих на основі даних big data, допоможе користувачам краще зрозуміти, що відбувається», – повідомив представник компанії “Київстар” Павло Даніман.

Минулого тижня у Міністерстві цифрової трансформації України створили карту, яка фіксує дотримання правил самоізоляції особами,які повернулися з-за кордону, на основі даних від мобільних операторів.

Фото: zaxid.net

За словами віце-прем’єра з питань діджиталізації Михайла Федорова, за допомогою аналізу великого обсягу даних, вдалося визначити населені пункти, в яких мешкають люди, котрі повернулись з-за кордону впродовж попередніх 14- ти днів та найменше дотримувалися карантину.