“Утримувати переселенців довічно”: Подоляк зробив зустрічну пропозицію тим, хто радить віддати території задля припинення війни з росією

Все частіше деякі політики дозволяють собі висловлювання про те, що Україні треба піти на територіальні поступки, щоб зупинити війну, яку розпочала Росія. В Україні попереджають, чим це може закінчитися надалі.

Деякі європейські та світові політики дуже переймаються тим, яким буде становище Росії після цієї війни, яку вона розпочала проти України. Вони побоюються “приниження Росії”. Відтак, складається враження, не дуже хочуть, щоб Україна перемогла Росію в цій війні. Адже “треба зберегти обличчя Путіну”. При цьому ці ж політики ніяк не хочуть зрозуміти, що Росія веде війну на знищення України. Тож для нас єдиний шанс зберегти життя – це якраз перемогти Росію.

Натомість ці ж політики вмовляють Україну піти на територіальні поступки Росії. Відтак визнати за нею право на захоплені території. Мова йде не лише про окуповані ще з 2014 року Крим та частина Донецької та Луганської областей, але й ті регіони, які росіяни окупували у 2022 році – території Херсонської, Запорізької, Харківської областей, а тож інші міста та села Донецької та Луганської областей, які до цього були під контролем України.  

Така пропозиція викликала обурення в Офісі Президента. Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що тоді ці країни, які пропонують піти на поступки Росії, мають утримувати й українських біженців довічно. 

Подоляк пояснив, що ніхто не захоче повертатися у свої будинки, поки поруч стоїть російський варвар.

Про це радник голови ОП написав у Мережі 28 травня.

“Тим, хто пропонує Україні закінчити війну, погодившись на територіальні поступки й нову лінію кривавого розмежування, пропоную створити спільний фонд, щоб утримувати 13 млн вимушених переселенців. Довічно. Бо ніхто не захоче повертатися у свої будинки, поки поруч стоїть російський варвар”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: 24tv