У Червонограді оштрафують мера та священика за масове богослужіння

У місті Червонограді було складено поліцією чотири протоколи за порушення карантину. Штраф загрожує міському голові Андрію Залівському, його заступнику, начальнику відділу культури міської ради та священику за відправу в церкві з великою кількістю людей.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на сайт Zaxid.net та журналістку Вікторію Балицьку.

29 березня 2020 р. в місті Червоноград в церкві Святого Юрія (УГКЦ) відбулась прощальна літургія отця Ігнатія Москалюка, який 13 років був настоятелем монастиря отців-василіян у Червонограді і якого перевели до Крехова. На той час у Львівській області вже був запроваджений стан надзвичайної ситуаціїї та оголошено карантин із забороною масових заходів.

“Стосовно 4 осіб, які брали участь в літургі-проводах 29 березня, поліція склала адмінпротоколи згідно ст. КУпАП 44-3. «Порушення правил щодо карантину людей»:
1. Міський голова Червонограда
2. Заступник міського голови
3. Начальник відділу культури міськради
4. Отець Ігнатій, якого власне проводжали велелюдною літургією на посаду настоятеля Крехівського монастиря.
Адмінпротоколи вже скерували до суду. Сподіваюся, скоро бюджет поповниться на 68 000 гривень.”
, – йдеться в повідомленні журналістки Вікторії Балицької.


Спочатку 13 квітня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст.325 ККУ, однак згодом, 24 квітня його було закрито через відсутність складу злочину.

“Водночас зібрано достатньо доказів для складання адміністративних протоколів за ст.44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей) стосовно чотирьох осіб”, – повідомляє речниця прокуратури Львівщини Юлія Шевченко.


27-28 квітня протоколи було складено на начальника відділу культури Червоноградської міської ради, міського голову Червонограда та його першого заступника, а також священика церкви, де відбувалася відправа. Матеріали скерували в Червоноградський міський суд. Кожному з фігурантів загрожує штраф від 17 тис. грн.