У Сокальсько-Жовківській єпархії роз’яснили вірним як святкувати Квітну неділю

6 квітня 2020 року Сокальсько-Жовківська Єпархія на чолі з Єпископом Сокальсько-Жовківським Михаїлом Колтуном видала Постанову для священиків, монахів, монахинь, семінаристів, вірних та всіх людей доброї волі щодо парафіяльного життя у часі карантину.

У постанові наголошують на дотриманні норм карантину, у тому числі й вимогу перебування в храмі під час звершення богослужінь не більше 10 осіб, і то тих, які забезпечують проведення богослужінь та онлан-трансляцію. Присутні повинні перебувати у масках, рукавицях та використовувати антисептик.

Також дозволяють використовувати практику “внутрішньої сповіді” задля примирення з Господом, що не передбачає участі священика. Термін звершення Великодньої Сповіді продовжили до 40 днів після завершення карантину.

Вірним брати участь у богослужіннях за допомогою онлайн-трансляцій. А в Квітну неділю благословення лози звершити через молитву священика у храмі, а вірним, приймаючи благословення, окропити її освяченого водою у своїх домівках.

Детальніше можна прочитати у документі, який подаємо нижче:

У Єпархії зазначили, що з приводу богослужінь у Страсний тиждень та святкування Неділі Пасхи будуть подані додаткові інструкції, виходячи з ситуації у країні.