Якщо ви вирішили купити електричний гриль, не варто просто хапатися за першу-ліпшу пропозицію. Значний ціновий діапазон на ринку вже говорить про те, що іноді існують величезні відмінності в якості, комплектації та функціональності пристрою. Завжди корисно ознайомитися з пристроєм, якщо він є у ваших друзів чи знайомих, провести тест, щоб зрозуміти, що для вас зручно та потрібно, а що зайве та не варте витрачених грошей. Тільки після цього обирати модель для себе та свого дому.
Також, якщо ви хочете купити електричний гриль, вам обов’язково варто подумати про розмір. В спеціалізованих магазинах ви можете вибрати модель для свого дому, виходячи з кількості членів сім’ї та гостей, яких ви запрошуєте до себе додому.
Критерії вибору електричного гриля
Варто звернути увагу на:
- робочу поверхню;
- матеріал решітки;
- продуктивність;
- температуру.
Чим дешевші грилі, тим менша площа поверхні для смаження. Тому в недорогих моделях важливий кожен сантиметр робочої зони. Вам слід заздалегідь розрахувати, на скільки людей ви в середньому готуєте та скільки місця вам знадобиться. В таких випадках ми рекомендуємо купувати пристрій з площею приготування не менше 40 на 30 см.
Матеріал решітки гриля також має вирішальне значення. Низькоякісні барбекю мають решітку лише з хромованої нержавіючої сталі. Цей матеріал повільно нагрівається, мало утримує тепло та його важко чистити. Краще підійдуть чавунні решітки, які утримують тепло та передають його м’ясу. Вони також створюють красивіший візерунок гриля.
М’ясо має бути добре просмаженим, а ковбаски повинні мати підрум’янені боки. Тому електрогриль повинен мати потужність не менше 2000 Вт. У моделях з кришкою продуктивність може бути трохи нижчою, оскільки тепло утримується всередині під кришкою.
Температура приготування повинна бути не менше 200 градусів, оскільки смак смаженої страви відіграє важливу роль. Якщо пристрій використовується на вулиці, вітер може охолоджувати його природним шляхом. Моделі з кришкою не мають цієї проблеми, якщо вони герметично закриті. Деякі мають тепловий відбивач всередині вигнутої кришки, який відбиває теплове випромінювання назад на їжу, що готується в цей час на грилі, тим самим економлячи енергію. Оскільки різні шматки м’яса потребують різної температури, її слід регулювати. Тому регулятор температури є зручною функцією при виборі моделі.
В тематичному магазині приладів для барбекю представлений широкий вибір американських грилів на будь-який смак та ціновий діапазон.