Експерти назвали причину вибуху на Львівському хімзаводі

3 серпня близько 19:00 год вечора на Львівському хімічному заводі пролунав вибух. Вибухова хвиля повибивала вікна в будівлі. У службі безпеки підприємства кажуть, що розірвало обладнання, постраждалих немає.

Про це повідомили у ТСН, інформує Твоя Львівщина.

Вибух пролунав близько 7 вечора. Займання не було, але диміло і вибуховою хвилею у будівлі заводу вибило декілька вікон. Свідки розповідають, що одразу після вибуху на завод не впускали ані поліцію, ані рятувальників. Мовляв, приватна територія. Проте згодом екстрені служби змогли потрапити усередину й оглянути місце вибуху. Рятувальники заспокоюють – жодної небезпеки для людей нині немає.

У свою чергу у службі безпеки підприємства кажуть, що розірвало обладнання через зношеність металу.

Фото: Taras Luza

“За зовнішніми ознакам не було виявлено горіння. Одна зі стінок компресора не витримала тиску, через це стався вибух. Працівниками ДСНС були проведені заміри небезпечних хімічних речовин. Небезпечних речовин не виявлено. Для людей жодної шкоди не буде”, – запевняє заступник начальника Сихівського державно-пожежно рятувальної частини Роман Типа.

За словами рятувальників, нічого небезпечного на хімзаводі не виробляли. Там лише заправляли кисневі балон, які використовують у лікарнях.