В селі на Городоччині запрацювала нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини

У вівторок, 28 січня, відбулось урочисте відкриття новозбудованої амбулаторії практики сімейної медицини у селі Бартатів Городоцького району. Амбулаторію було збудовано задля розвитку і підтримки сільської медицини. Загальна вартість будівництва склала 6 мільйонів 158 тисяч гривень.

Про це повідомляє Твоя Львівщина посилаючись на прес-службу Городоцької РДА.

Фото Романа Смілки

Площа амбулаторії складає 200, 7 м2. Було виконано конструкційні будівельні роботи, проведено оздоблення фасаду, зокрема утеплення стін, а також в амбулаторію провели опалення, ветиляцію та каналізацію з системою водопостачання.

Також, для покращення надання медичних послуг лікарями нових амбулаторій, було закуплено та передано в користування легковий автомобіль “Renault DUSTER”.
Амбулаторія забезпечувати якісними медичними послугами 0,8 тис. населення з населених пунктів: с. Бартатів, с.Воля Бартатівська.

Зазначимо, що кошти, виділені на будівництво амбулаторій є цільовою субвенцією в рамках Закону України про підвищення доступності якості медичного обслуговування в сільській місцевості. Відповідний проект затверджений в постанові 983 Кабінету Міністрів України.