Учасники АТО та Резерв дивізії “Галичина” привітали легендарного Леоніда Муху у День Героїв

ГО “РЕЗЕРВ ГАЛИЦЬКОГО БРАТСТВА КОЛИШНІХ ВОЯКІВ 1-ОЇ УД “ГАЛИЧИНА УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ АРМІЇ”, разом з учасниками АТО привітали кулеметника дивізії Леоніда Муху в день Його 94 Уродин. Про це на facebook повідомили члени оганізації.


“Зичимо Вам, славний Комбатанте, моцного здоров’я, родинного тепла та віру в нашу Перемогу. ” – написав Василь Бучко.

Леонід Муха
фото джерело

Леонід Муха – перший кулеметник Дивізії “Галичина”, двічі поранений на фронтах ІІ світової війни, нагороджений за рукопашні бої, багаторічний політв’язень радянських концтаборів, почесний громадянина м. Миколаєва.

Дорогі друзі, мене зашкалює .
Ми це зробили і емоції б’ють через край.
Уродини кулеметника дивізії “Галичина” Леоніда Мухи.

Бракує слів. Пам’ятка про цей день – неймовірна, на все життя.
Ми привітали ветерана, ми були в нього і ми гостилися у славного комбатанта.
Таке враження, що на дивізійника роки не мають жодного впливу. Леонід Юхимович зустрів нас, як парубок… він співав із нами, розповідав про своє життя, жартував і… пив на рівні зі всіма чарку.
Щиро дякую всім причетним.
” – голова ГО Ігор Іваньков.

Вже традиційно День Героїв святкуємо в Миколаєві вітаючи з уродинами легендарного вояка Дивізійника,вязня московських концтаборів,незламного бадьорого та веселого славного Леоніда Муху! Нехай Господь благословляє кожен Ваш день Леоніде! Пишаємось Вами Надихаємось! РАЗОМ ЗДОЛАЄМО! “- поділився враженнями український танкіст Мар’ян Берездецький.

В інтерв’ю Українській правді Леонід Муха сказав: “Всі хочуть, щоб українці боролись у рукавичках”.

“Коли ми відступали – нас узяли у полон американці. Я був ранений, і мене відправили у їхній госпіталь. У ньому я пролежав два місяці. Потім прийшло декілька американських офіцерів, запитали, хто я є. Після цього приїхали санітари, посадили мене у машину і передали совітам. А я ж міг сказати, що я поляк, і моя історія пішла б зовсім іншим руслом. Мав прекрасну легенду, адже народився у Кракові.

Але я не міг цього сказати, бо мене так не виховали. То тепер всі мудрі, а ми тоді були дурні. Але я від своєї Батьківщини ніколи не відмовлявся. Серед нас були такі, що назвались угорцями чи поляками, інші – ще кимось. Я казав, що я українець”.

Інформує Твоя Україна.