COVID-19 на Сколівщині: медики розповіли деталі про захворювання у районі

Станом на 5 травня у Сколівському районі загалом 1 підтверджений випадок захворювання на Covid-19 у військовослужбовця з Нижнього Синьовидного. Проте чоловік за місцем прописки не перебував. Також стало відомо про те, що у мешканця села Труханів за результатами ПЛР-дослідження наявність коронавірусної інфекції не підтвердилась. Наразі ще очікують результатів аналізів мешканки села Підгородці. Зараз вона перебуває на діагностиці в Львівській обласній інфекційній лікарні, стан хворої задовільний, загрози для навколишніх не складає.

Про це інформує Твоя Сколівщина, посилаючись на інформацію Сколівської центральної районної лікарні.

Медичні працівники КНП «Сколівська ЦРЛ» вдячні жителям району за виконання вимог карантину, особливо у святкові дні. Ваше сумлінне старання самоізоляції і зменшення контакту дало позитивні результати щодо забезпечення стабільності епід. безпеки.

Медичні працівники вдячні за розуміння мінімального звертання за медичною допомогою в КНП «Сколівська ЦРЛ» СРР ЛО, що також забезпечує профілактику заносу коронавірусної інфекції в медичні установи та інфікування там хворих.

Просимо і надалі не впадати в паніку, не користуватися неправдивою інформацією, а дотримуватися вимог карантину. Найважливіше на протязі травня витримати умови: не збиратися великими групами, дотримуватися соціальної дистанції 1,5-2 метри (це є відстань на яку вірус не може досягнути з місця виділення до місця другого ураження), дуже важливе носіння масок і правильне їх використання. Маска повинна закривати ніс і рот, вона не дозволяє виділятися збудникам в навколишнє середовище від хворої людини і таким чином захищає його від інфекційних збудників. Маску потрібно змінювати кожні 2 години і спалювати її. Не використовуйте одну маску довготривало, вона буде місцем збору інфекційних збудників, в т. ч. коронавірусу. Важлива чистота рук тому, що руками збудник з предметів навколишнього середовища (сумки, одежа, дверні ручки, ручки в автомобілях і т.д.) заноситься до рота і очей, і таким чином заражається організм.

Нагадуємо про важливість дотримання загальної гігієни і чистоти в цілому, особливо, правильність обробки і миття столового посуду, білизни та загального прибирання житла. Вірус необхідно вимивати, знищувати способом дезінфекції.

Турбуючись за ваше здоров’я і правильне розуміння ситуації повторно нагадуємо Вам про важливість виконання тих заходів, які забезпечать знищення вірусу коронаінфекції в навколишньому середовищі і зменшать можливість зараження людей. Просимо Вашого розуміння для того, щоб закінчити епідемію з найменшими людськими втратами.

Медичні працівники також звертаються з проханням до жителів Сколівщини, які займаються зеленим туризмом з розумінням віднестися до прийому відпочиваючих, так як вони можуть занести коронавірусну інфекцію на територію району безконтрольно, а це може ускладнити епід. ситуацію в районі. Безпечність за здоров’я населення жителів району залишається за Вами, дорогі краяни все залежить від Вас.

Надіємось на взаєморозуміння і спільну працю.
Будьмо здорові!