4 найкращих медіаплеєри у 2024 році

Медіаплеєр (або телевізійна приставка) — багатофункціональний пристрій, що дає змогу відтворювати мультимедійний контент на телевізорах, які не оснащені системою Smart TV. Ці приставки відкривають можливість перегляду фото зі знімних носіїв, а також фільмів і відеороликів зі стримінгових онлайн-сервісів. Більшість сучасних моделей підтримують бездротове підключення через протокол Wi-Fi та можуть запускати файли форматів H.264, Divx/Xvid, MPEG. Image На ринку представлено медіаплеєри від десятків виробників, є пристрої преміальної і бюджетної категорій. Ми підготували свій топ актуальних у 2024 році моделей, що являють собою збалансоване поєднання якості та вартості. На сайті allo.ua ви можете дізнатися актуальні ціни на телевізійні приставки в Україні.

Apple TV 4K

Мастхев для власників мультимедіа-девайсів «яблучної» екосистеми. Прилад оснащено останньою на сьогодні версією tvOS зі зручним фірмовим інтерфейсом. Він «заточений» під брендові сервіси, однак є можливість використовувати сторонні застосунки. Є підтримка технологій оброблення зображення HDR і об’ємного звучання Dolby Atmos. Доступна можливість налаштування кольорів на мобільних девайсах Apple. Бездротове з’єднання відбувається через стандарти Wi-Fi та Bluetooth, для дротового підключення на корпусі є порти HDMI 2.1 і Ethernet. Відзначимо також ергономічний і зручний пульт дистанційного керування. Є два варіанти з різною ємністю вбудованого накопичувача — 32 і 64 ГБ.

NVIDIA Shield TV 4K

Телевізійна приставка від топового виробника відеопроцесорів для ПК. Відрізняється оригінальним дизайном і сумісністю з геймерськими аксесуарами. Працює на базі фірмового графічного модуля Tegra X1 для максимальної мультимедійної та ігрової продуктивності. На борту 3 ГБ оперативки й 16 ГБ постійної пам’яті. Для підключення зовнішніх пристроїв є роз’єм USB і порти HDMI та LAN. У комплектації є зручний пульт з ефектним підсвічуванням кнопок, також можна підключати контролери PlayStation DualShock 4. Реалізована можливість перегляду відеоконтенту у форматі 4K, бездротове підключення здійснюється через протоколи Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.0.

Xiaomi Mi Box S Pro

Одна з найпопулярніших моделей ТВ-приставок. Актуальная версія операційної системи Android гарантує стабільну роботу програмного забезпечення. Для підключення до телевізорів використовується роз’єм HDMI 2.0a, інші пристрої можна під’єднати через порт USB. Цей медіаплеєр працює на базі потужного чипсета Amlogic S905X із 2 ГБ ОЗП. Є вбудований мікрофон для керування за допомогою голосових команд, також у комплекті постачається пульт.

AnyCast M9 Plus

Компактний медіаплеєр типу Chromecast з операційною системою Linux. Є бездротовий модуль, що підтримує стандарт зв’язку Wi-Fi 802.11g. Потужності апаратних компонентів вистачає для перегляду відео в 1080p. Реалізована можливість керування за допомогою смартфона.