“Примусової вакцинації немає ніде взагалі у нас в Україні”: Міністр охорони здоров’я Ляшко шокував заявою про вакцинацію

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні відсутня як така примусова вацинація громадян від коронавірусу. Зокрема, про це він сказав під час брифінгу у кулуарах Верховної Ради.


“Примусової вакцинації немає ніде взагалі у нас в Україні. Треба про це чітко сказати. У нас є питання, щоб визначити перелік професій або організацій, коли на роботу допускаються працівники, які вакцинувалися проти коронавірусної хвороби”, – наголосив міністр.


За словами Ляшка, наразі у цьому напрямку пропрацьовується перший етап, на якому вже чітко визначені вказані професії.


“Зараз підготовлено наказ, який пройшов погодження і переданий в Міністерство юстиції для реєстрації, який поширить цей перелік. Наступним етапом буде – залучати інші професії”, – додав він.

При цьому Ляшко нагадав, як ставиться до людей, які виступають проти вакцинальної кампанії в Україні.

“Мій коментар відбувся в той же день, я можу його зараз повторити – це насмішка над медичними працівниками, які цілодобово працюють з ковідним питанням, які проводять масові вакцинації. І я говорю, що будь-який антивакцинаторський дух – він відразу зникає, коли людина потрапляє до лікарні. Тому треба думати про те, що говорите і про те, що робите. Наслідком буде те, що ті, хто не вакцинуються, захворіє і може потрапити до лікарні, а повірте, ризики, які можуть бути внаслідок перенесеної хвороби не співставні з будь-якими іншими домислами”, – зазначив він.

Як повідомлялося, в Україні з 8 листопада вакцинація від коронавірусу для певних категорій працівників буде обов’язковою. Тих працівників, які не матимуть щеплення, відсторонять від роботи до усунення причин. Поки йдеться про визначений перелік категорій працівників.