У вересні “Київстар”, lifecell і Vodafone відключать абонентів від мережі: названа причина

Деякі смартфони скоро не зможуть повноцінно працювати
Найбільші мобільні оператори в Україні будуть змушені відключити частину своїх абонентів від мережі. В результаті власники смартфонів не зможуть користуватися всіма функціями в телефоні. Все через рішення найбільшої у світі компанії Google.

Вже з 27 вересня власники смартфонів на базі Android, у яких встановлена операційна система (ОС) 2.3.7 і старше, зіткнуться з проблемами при вході в популярні додатки, що надають компанією Google.


У відомій компанії повідомили, які додатки можуть давати збій і що зробити до 27 вересня, щоб потім власник міг користуватися всіма функціями свого смартфона.


Через застарілу операційну систему при спробі входу в популярні додатки відомої компанії – Gmail, YouTube або карти можуть приходити повідомлення про помилку імені користувача або ж паролі.

Українцям це може загрожувати тим, що їхні Смартфони просто перетворюватися на “цеглу”, вони не зможуть користуватися всіма функціями на смартфоні.


Станом на початок серпня поточного року приблизно у “Київстар” користується застарілою ОС – понад 100 тисяч абонентів, найбільше таких користувачів у компанії Vodafone – більш ніж 130 тисяч, а ось в компанії lifecell набагато менше – 36 тисяч.


Але, щоб користувачам не зіткнутися з обмеженням доступу до популярних додатків, потрібно виконати один пункт. Так що все ж смартфон не потрібно викидати в сміття.


Абонентам радять, поки не пізно обносити свій смартфон до новішої версії ОС – 3.0+. Тоді доступ до популярних додатків буде збережений і можна буде уникнути збоїв після зазначеної дати.