В рамках всеукраїнського проєкту “Озеленення України” активісти планують висадити понад 1 млн дерев

Проект ініційовано діловим клубом “CEO Club Ukraine” спільно з “Книгою рекордів України”.

На прес-конференції Гендиректор національного проекту “Книга рекордів України” Ганна Крисюк, зазначила, що акція “1 мільйон дерев за 24 години” проходитиме 20 березня. В акції приймуть участь активісти і представники бізнесу, та проведуть висадку понад 1 млн дерев по всій Україні.

“Ви можете самі знайти саджанці та організувати процес висадки біля кожної школи, приміром, і всюди, де є можливість. А можна підключатися до наших ділянок – де буде вже підготовлена земля, інвентар і все інше”, – сказала Крисюк. Також вона пояснила, що йдеться про великий річний проєкт, який буде архівуватись за допомогою фото та відео. В підсумку буде видана книга, де покажуть всі області та регіони України, що висаджували дерева.

Присутній засновник ділового клубу “CEO Club Ukraine” Сергій Гайдайчук , згадав про заяву , засновника Всесвітнього економічного форуму в Давосі Клауса Шваба . У ній заявляється про необхідність висадити трильйон дерев до 2030 року. Тож, багато країн взяли на себе зобов’язання висадити по 200-300 млн дерев протягом 10 років.

Ідея цього проєкту для України це можливість заявити про себе, як про соціально відповідального партнера.

“Ми покажемо всьому світу: поки ви заявляєте й плануєте, Україна взяла й зробила це через два місяці після Давосу”, – підкреслив він.